U bent hier  ›Home› Publicaties

Nu reeds 50 auto- en lichte bedrijfsvoertuigenmerken op de Brussels Motor Show!

De 99e editie van de Brussels Motor Show, die van 15 tot 23 januari haar deuren zal openen voor het publiek, kan rekenen op een line-up die noemenswaardig is, met de aanwezigheid van 50 merken van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen die nu al verzekerd zijn. Dat is 28% meer dan bij de vorige editie, die in januari 2020 doorging.

Na een jaar afwezigheid maakt de Brussels Motor Show in januari haar comeback in Brussels Expo voor. Terwijl de traditionele persdag zal doorgaan op vrijdag 14 januari, zal het publiek welkom zijn van zaterdag 15 januari tot en met zondag 23 januari.

Bezoekers van de Brussels Motor Show krijgen de kans om een aanbod te ontdekken dat representatief is voor de merken die actief zijn op de Belgische markt. En met goede reden:

-“Van bij het begin van de voorbereidingen voor deze 99e editie van de Brussels Motor Show hebben we als voorwaarde gesteld dat het merendeel van de merken van personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen die op de Belgische markt actief zijn, vertegenwoordigd moest zijn", verklaart Andreas Cremer, Afgevaardigd bestuurder van FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse federatie van de auto- en tweewielerindustrie, die de Brussels Motor Show organiseert. “Vandaag kunnen we met trots zeggen dat onze editie 2022 van de Brussels Motor Show exposanten zal samenbrengen die samen goed zijn voor bijna 70% van het jaarlijkse marktaandeel van de automobielsector in België.”

Sterker nog: met 50 merken van personenauto's en lichte bedrijfsvoertuigen die nu al vertegenwoordigd zijn, zal de Brussels Motor Show haar bezoekers een breder aanbod aan exposanten bieden dan tijdens de vorige editie in 2020, toen 39 automerken op de algemene tentoonstelling aanwezig waren.

-“Sinds de laatste Brussels Motor Show in 2020 is de evolutie van technologische ontwikkelingen doorgegaan. Er zijn veel nieuwe modellen, nieuwe technologieën, maar ook veel nieuwe spelers op de markt gekomen. Zij wensen hun modellen voor te stellen op de Brussels Motor Show" vervolgt Pierre Lalmand, Directeur van de Brussels Motor Show, die verheugd is nieuwe exposanten te kunnen verwelkomen die nog nooit eerder op de Brussels Motor Show te zien waren. "En als er nog merken ontbreken, kunt u er zeker van zijn dat wij de dialoog voortzetten en dat onze deur altijd openstaat voor diegenen die willen aansluiten.”

Merken vertegenwoordigd op 9 november 2021 (voorlopige lijst):

Abarth, Aiways, Alfa Romeo, Alpina, Alpine, Aston Martin, BAIC, Bentley, BESTUNE, BMW, Cadillac Citroën, Corvette, Cupra, Dacia, DFSK, DS, FAW, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Jeep, Kia, Lamborghini, LEVC, Lexus, Lotus, Maserati, Maxus, McLaren, Mercedes-Benz, MG, MINI, Nissan, Opel, Peugeot, Polestar, Renault, Rolls-Royce, SERES, Shelby, SsangYong, Subaru, Suzuki, Toyota, Tropos

Twitter